Bitwa Blogerów

Bitwa Blogerów

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Roladki schabowe w pietruszkowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zaskakująco proste w przygotowaniu roladki ze schabu, z dodatkiem świeżego szpinaku i sosem czosnkowym smakują rewelacyjnie! Wszystko za sprawą ciekawej panierki, do której dodałam natkę pietruszki. Polecam!

Roladki schabowe w pietruszkowej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe w pietruszkowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe w pietruszkowej panierce
Schab kroimy w 1 cm płaty. Każdy rozbijamy dość cienko, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy płat smarujemy 1 łyżeczką sosu czosnkowego.

Szpinak dokładnie myjemy. Układamy sporą ilość na każdym płacie mięsa. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Całość dokładnie zwijamy w ciasny rulon. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy.

Mieszamy z bułką tartą. Roladki panierujemy w jajku i bułce z pietruszką. Staramy się aby na roladce zostało jak najwięcej natki. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Blog: Violetowe Kucharzenie
Roladki schabowe w pietruszkowej panierce
Roladki schabowe w pietruszkowej panierce
Roladki schabowe w pietruszkowej panierce