Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w pietruszkowej panierce
Schab kroimy w 1 cm płaty. Każdy rozbijamy dość cienko, przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy płat smarujemy 1 łyżeczką sosu czosnkowego.
Szpinak dokładnie myjemy. Układamy sporą ilość na każdym płacie mięsa. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Całość dokładnie zwijamy w ciasny rulon. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy.
Mieszamy z bułką tartą. Roladki panierujemy w jajku i bułce z pietruszką. Staramy się aby na roladce zostało jak najwięcej natki. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Blog: Violetowe Kucharzenie
Szpinak dokładnie myjemy. Układamy sporą ilość na każdym płacie mięsa. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Całość dokładnie zwijamy w ciasny rulon. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy.
Mieszamy z bułką tartą. Roladki panierujemy w jajku i bułce z pietruszką. Staramy się aby na roladce zostało jak najwięcej natki. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Blog: Violetowe Kucharzenie
![Roladki schabowe w pietruszkowej panierce Roladki schabowe w pietruszkowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-w-pietruszkowej-panierce-358955.jpg)
![Roladki schabowe w pietruszkowej panierce Roladki schabowe w pietruszkowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-w-pietruszkowej-panierce-358956.jpg)
![Roladki schabowe w pietruszkowej panierce Roladki schabowe w pietruszkowej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-w-pietruszkowej-panierce-358957.jpg)