Sposób przygotowania:
Schabowe z piekarnika
Plastry mięsa pokrojone troszkę grubiej oprószamy solą pieprzem i przyprawa do mięsa. Położyć jeden na drugim i odstawić do lodówki.
Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z olejem i koncentratem pomidorowym(można dodać łyżeczkę miodu).
Przygotowaną marynatę dodać do mięsa i obtoczyć je w niej. Odstawić na ok 60 min. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przekładając pokrojoną w plastry cebulą.
Piec pod przykryciem ok 30 min, zdjąć przykrycie i piec (kilkanaście minut) do miękkości.
Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z olejem i koncentratem pomidorowym(można dodać łyżeczkę miodu).
Przygotowaną marynatę dodać do mięsa i obtoczyć je w niej. Odstawić na ok 60 min. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przekładając pokrojoną w plastry cebulą.
Piec pod przykryciem ok 30 min, zdjąć przykrycie i piec (kilkanaście minut) do miękkości.