Sposób przygotowania:
Czosnkowo-imbirowa jagnięcina
Do pieczenia należy przygotować brytfankę z grillem. Podgrzewamy nasz piekarnik do 220 stopni.
W małej miseczce mieszamy oliwę z miętą, czosnkiem, imbirem i przyprawami. Mieszamy dokładnie, następnie dodajemy mąkę, mieszamy, a uzyskaną mieszanką smarujemy mięso z każdej strony. W tej temperaturze pieczemy mięso przez 30 minut, następnie zmniejszamy gaz do 160 stopni i pieczemy kolejne 45 do 60 minut. Następnie przekładamy mięso na talerz, luźno przykrywamy folią i odstawiamy na 15 minut. Następnie musimy wyskrobać łyżeczką tłuszcz z brytfanki. Brytfankę dajemy na palnik, wlewamy nasz bulion wołowy, doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez 2 minuty. Bulion przelewamy do sosjerki, dodajemy sok z cytryny, odrobinę pieprzu, mieszamy dokładnie i mamy pyszny sosik do naszej jagnięciny. Smacznego
W małej miseczce mieszamy oliwę z miętą, czosnkiem, imbirem i przyprawami. Mieszamy dokładnie, następnie dodajemy mąkę, mieszamy, a uzyskaną mieszanką smarujemy mięso z każdej strony. W tej temperaturze pieczemy mięso przez 30 minut, następnie zmniejszamy gaz do 160 stopni i pieczemy kolejne 45 do 60 minut. Następnie przekładamy mięso na talerz, luźno przykrywamy folią i odstawiamy na 15 minut. Następnie musimy wyskrobać łyżeczką tłuszcz z brytfanki. Brytfankę dajemy na palnik, wlewamy nasz bulion wołowy, doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez 2 minuty. Bulion przelewamy do sosjerki, dodajemy sok z cytryny, odrobinę pieprzu, mieszamy dokładnie i mamy pyszny sosik do naszej jagnięciny. Smacznego