Sposób przygotowania:
Czosnkowo - paprykowe skrzydełka z grillaETAP 1:
Skrzydełka z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać solą. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę do czosnku. Zmiażdżonym czosnkiem natrzeć skrzydełka.
Następnie obsypać skrzydełka pieprzem ziołowym i papryką w proszku. Przyprawy można wymieszać ze sobą przed posypaniem kurczaka.
Doprawione skrzydełka zalać olejem tak aby były choć do połowy w nim zanurzone i lekko zamieszać żeby się w nim dobrze obtoczyły. Naczynie przykryć i wstawić skrzydełka do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować ok. 1,5 godziny aż będą miękkie i chrupiące. Podawać np. z ketchupem i pieczywem.