Sposób przygotowania:
Grillowane ziemniaki
Czosnek rozcieramy albo rozgniatamy w prasce i łączymy z papryka solą i ziołami. Dodajemy trochę oleju i mieszamy.
Ziemniaki szorujemy i osuszamy, przekrawamy na pół i nakładamy na połówkę po trochu przygotowanych przypraw.
Przykrywamy drugą połówką i każdy tak przygotowany ziemniak zawijamy w kawałek folii aluminiowej.
Można odłożyć je na kilka minut albo od razu układamy na ruszcie i grillujemy do miękkości 20- 30 minut.
Ziemniaki szorujemy i osuszamy, przekrawamy na pół i nakładamy na połówkę po trochu przygotowanych przypraw.
Przykrywamy drugą połówką i każdy tak przygotowany ziemniak zawijamy w kawałek folii aluminiowej.
Można odłożyć je na kilka minut albo od razu układamy na ruszcie i grillujemy do miękkości 20- 30 minut.