Sposób przygotowania:
Czosnkowy filet na szparagach
Fileta naciąć, ząbki czosnku obrać i pokroić w pasterki. Mięso nadziać paseczkami czosnku.
Całość skropić olejem i natrzeć przyprawami, a następnie odstawić do lodówki na co najmniej 20 minut, po czym obsmażyć ze wszystkich stron na suchej patelni, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekać na 20 minut.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, a następnie ugotować je w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Upieczonego fileta pokroić w plastry i ułożyć na ugotowanych szparagach. Smacznego :)
Całość skropić olejem i natrzeć przyprawami, a następnie odstawić do lodówki na co najmniej 20 minut, po czym obsmażyć ze wszystkich stron na suchej patelni, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekać na 20 minut.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, a następnie ugotować je w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Upieczonego fileta pokroić w plastry i ułożyć na ugotowanych szparagach. Smacznego :)