eluska

eluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Czysta zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podawać z łazankami,pasztecikami z grzybów lub pulpetami zrobionych z ryby,na której gotowaliśmy zupę.

Czysta zupa rybna

Składniki:

Czysta zupa rybna

 

 

Sposób przygotowania:

Czysta zupa rybna
Rybę rzeczną oczyścić z łusek, wypatroszyć, odciąć płetwy, ogon i głowę, odfiletować. Z głowy po usunięciu oczu, kręgosłupa i jadalnych resztek ryby oraz warzyw, zrumienionej cebuli i przypraw ugotować wywar. Odfiletowaną rybę wrzyjcie do osolonego wrzącego wywaru i gotować do miękkości , na wolnym ogniu. Rybę wyjąć. Wywar przecedzić i doprawić do smaku pieprzem,gałką muszkatołową, solą.