misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Czysty barszczyk czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty barszcz czerwony, który wyśmienicie smakuje

Czysty barszczyk czerwony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czysty barszczyk czerwony

 

Sposób przygotowania:

Czysty barszczyk czerwony
Buraki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Odkładmy 3 plasterki na bok. Resztę wkładamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz kolorowy i czosnek. Zalewamy bulionem warzywnym i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy przez 30 minut. Odłożone wcześniej plastry buraka kroimy w kostkę i wrzucamy do lekko przestudzonego barszczu. Dodajemy ocet i cukier, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Barszcz tylko podgrzewamy. Nie gotujemy ponownie gdyż straci kolor. Podajemy przecedzony. Nadaje się zarówno do podania z krokietami, uszkami, jajkiem jak i pasztecikami mięsnymi.
Czysty barszczyk czerwony
Buraki kroimy w plastry i wkładamy do garnka razem z przyprawami

Tagi:

buraki