Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe ala leczo
1. Na patelni rozgrzewamy. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy ją solą i podsmażamy. Gotową przekłądamy do garnka. 2. Na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek. Zdejmujemy go z patelni i przekąłdamy do cenuli. 3. Kiełbasę kroimy w półplasterki i również smażymy. Powinna się dobrze podsmażyć. Przekładamy ją do garnka z resztą usmażonych składników. 4. Garnek stawiamy na małym gazie. Dodajemy posiekane ogórki, osączoną z zalewy fasolę i pokrojoną w kostkę cukinię. Wszystko dusymy do miękkości. 5. Kiedy warzywa będą miękkie doprawiamy dolą, sporą ilością świeżo mielonego pieprzu i bazylią. mieszamy i pozostawiamy na pięć minut na ogniu. Gotowe.