Emmato

Emmato

Kucharz
[Przepisów: 15]

danie jednogarnkowe - kociolek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne na chlodne jesienne i zimowe dni !

danie jednogarnkowe - kociolek

Składniki:

danie jednogarnkowe - kociolek

 

  • 1 kg lopatki bez kosci
  • 5 petek kielbasy
  • 1 czerwona papryka
  • srednia glowka wloskiej kapusty
  • 1/2 kg ziemniakow
  • 3 marchewki
  • 5 buraczkow
  • pieprz
  • sol
  • papryka w proszku

Sposób przygotowania:

danie jednogarnkowe - kociolek
Mieso kroimy w mniejsze kawalki i podsmazamy w wielkim garnku na malej ilosci oleju. Przyprawiamy. Nastepnie kroimy na kawalki kielbase i dodajemy do podsmazonego miesa. Przykrywamy garnek. Kapuste siekamy i dodajemy do duszacego sie miesa. Zawartosc garnka czesto mieszamy . Obrane i umyte: ziemniaki, marchew i buraki kroimy na mniejsze kawalki i rowniez dodajemy do calosci. Gdy warzywa robia sie miekie, dodajemy pokrojana czerwona papryke. Kociolek czesto mieszamy i dusimy az do calkowitej miekkosci miesa i warzyw. Doprawiamy do smaku. Polecam !