Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskamiETAP 1:
Cukinię i papryki myjemy, kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Cebule kroimy w kostkę.
ETAP 2:
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, a gdy ta się zeszkli, wrzucamy pieczarki. Smażymy, aż z grzybów odparuje woda. Dodajemy sól i pieprz.
ETAP 3:
Dodajemy papryki i cukinię, smażymy kilka minut, aż warzywa zmiękną. Dodajemy sól, pieprz, oregano, słodką i ostrą paprykę mieloną.
ETAP 4:
Dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut.
ETAP 5:
Dodajemy mini-kiełbaski, mieszamy, dusimy pod przykryciem jeszcze 5-10 minut. Danie doprawiamy do smaku.