Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1359]

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Leczo to węgierskie danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw, które można przygotować z mięsem lub bez. Ja przygotowałam leczo z mini-kiełbaskami, dodałam też do niego pieczarki.

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami

Składniki:

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami

 

Sposób przygotowania:

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami

ETAP 1:

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami
Cukinię i papryki myjemy i kroimy w kostkę

Cukinię i papryki myjemy, kroimy w kostkę.

Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.

Cebule kroimy w kostkę.

ETAP 2:

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami

Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę, a gdy ta się zeszkli, wrzucamy pieczarki. Smażymy, aż z grzybów odparuje woda. Dodajemy sól i pieprz.

ETAP 3:

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami

Dodajemy papryki i cukinię, smażymy kilka minut, aż warzywa zmiękną. Dodajemy sól, pieprz, oregano, słodką i ostrą paprykę mieloną.

ETAP 4:

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami

Dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut.

ETAP 5:

Danie jednogarnkowe - leczo z mini-kiełbaskami
Dodajemy mini-kiełbaski

Dodajemy mini-kiełbaski, mieszamy, dusimy pod przykryciem jeszcze 5-10 minut. Danie doprawiamy do smaku.


Tagi:

danie leczo