kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Danie mięso-fasolowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać jako danie główne

Danie mięso-fasolowe

Składniki:

Danie mięso-fasolowe

 

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 85 dag fasoli (z puszki)
  • 2,5 szklanki wytrawnego wina jabłkowego
  • 1 cebula
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
  • skórka drobno otarta z 1 pomarańczy
  • pół łyżeczki suszonej szałwii
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Danie mięso-fasolowe
Obrać cebulę i pokroić w plastry.Wymieszać mięso z cebulą. Posolić, popieprzyć, dodać szałwię. Smażyć do zarumienienia mięsa. Wymieszać ze skórką i sokiem z pomarańczy. Lekko podsmażyć. Zalać winem. Zagotować, następnie gotować jeszcze 10 minut. Wsypać odsączoną fasolę. Gotować jeszcze ok. 5 minut. Stale mieszać.

Tagi:

mięso