jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Danie na ryżowo-ziołowej chmurce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przekąska na chmurce ziołowej, dla mej Kózki - na zdrowie!

Danie na ryżowo-ziołowej chmurce.

Składniki:

Danie na ryżowo-ziołowej chmurce.

 

  • 100g makaronu ryżowego nitki TaoTao
  • świeże zioła (np. rozmaryn, bazylia, tymianek...)
  • frytura
  • 4 plastry pieczeni np. wołowej (soczystej i kruchej)
  • 1 papryka
  • mały słoiczek oliwek
  • sosy orientalne chili TaoTao

Sposób przygotowania:

Danie na ryżowo-ziołowej chmurce.
Jest to sposób na podanie mięsa, które zostanie z obiadu. Zawsze to jakaś odmiana :) Może zrób to tak: Usmaż makaron z ziołami na chrupiąco. Odsącz go z tłuszczu na papierowym ręczniku. Mięso pokrój na bardzo cieniutkie plasterki. Ułóż je na ryżowo-ziołowej chmurce, wetknij paseczki papryki i posyp połówkami oliwek. Podaj z zestawem sosów TaoTao, aby każdy mógł wybrać taki, który lubi.