dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Danie Sebastiana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ze zbiorów Agnieszki.Fajny pomysł na kolację we dwoje.

Danie Sebastiana

Składniki:

Danie Sebastiana

 

  • opakowanie tortellini z mięsem
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1/8 litra bulionu z kostki
  • 1/8 litra wytrawnego białego wina
  • 250 g śmietany
  • 1 żółtko
  • 100g topionego serka
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania:

Danie Sebastiana
Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Cebulę kroimy i podsmażamy na masełku.Wlewamy bulion i doprowadzamy sos do wrzenia.Dodajemy wino,śmietanę,mąkę.Zagotowujemy doprawiając gałką muszkatołową,pieprzem i solą.Serek topiony stapiamy w sosie.Szczypiorek siekamy i dodajemy do sosu.Żółtko mieszamy osobno z 2 łyżkami sosu i wtedy mieszamy z całością.Gotowym sosem polewamy tortellini.

Tagi:

mięso