mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Danie ze szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na szybki, bezmięsny obiad.

Danie ze szparagów

Składniki:

Danie ze szparagów

 

Sposób przygotowania:

Danie ze szparagów
Najpierw należy dokładnie umyć szparagi. Następnie odciąć z nich zdrewniałe końcówki i obrać ze skórek do 2/3 długości. Na patelni rozgrzać oliwę. Następnie wrzucić na nią obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz liście laurowe. Wymieszać i chwilkę trzymać na ogniu. Następnie wrzucić szparagi i patelnię przykryć. Wszystko dusić na małym ogniu ok. 30 minut do momentu aż szparagi będą miękkie. Odlać z patelni oliwę. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Gorące danie nakładać na talerze. Wierzch dania posypać świeżo startym na tarce o grubych oczkach parmezanem. Smacznego.

Tagi:

szparagi