lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Daniez wątróbek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne danie z wątróbek.Polecam

Daniez wątróbek

Składniki:

Daniez wątróbek

 

  • 1/2 kg wątróbek drobiowych
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Daniez wątróbek
Wątróbki dokładnie umyj,jeśli są duże możesz ich przekroić na pół.Obsmaż podroby z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku solą i pieprzem.Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle,dodaj do niej pokrojone drobno pieczarki.Smaż na małym ogniu około 5 minut a następnie wrzuć do pieczarek podsmażoną wątróbkę.Całość jeszcze raz dopraw do smaku i zalej szklanką wody lub bulionu i dodaj przecier pomidorowy.Przykryj pokrywką i duś pod przykryciem aż całość będzie miękka.