Jojo

Jojo

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Danko z kiszonej kapusty.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Taki kapusciany gulasz do ziemniakow albo chlebka.

Danko z kiszonej kapusty.

Składniki:

Danko z kiszonej kapusty.

 

  • 500g kiszonej kapusty
  • 500g mielonego miesa wieprzowego /moze byc mieszane/
  • 2 cebule
  • 3/4 l wody
  • czubata lyzeczka bulionu / instant ze sloiczka/
  • 2 lyzki koncentratu pomidorowego
  • papryka w proszku
  • zmielony kminek
  • sol
  • pieprz
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Danko z kiszonej kapusty.
Poniewaz mam przewaznie domu sloiczek albo dwa juz podduszonej kiszonej kapustki to danie robi sie szybko , szczegolnie jak brakuje czasu na wieksze gotowanie. W innym przypadku trzeba kapuste podgotowac. Mieso mielone doprawic sola , pieprzem,papryka i ok 1/2 lyzeczki zmielonego kminku.W glebokiej patelni lekko podsmazyc pokrojona w kostke cebule , dodac mieso i rozdziabujac je - dalej smazyc.Dodac przecier pomidorowy , posypac bulionem i wrzucic kapustke. Calosc zamieszac , podlac woda i zagotowac. Na wolnym ogniu , pod przykryciem dusic ok. 15-20 min. Danie nie wyglada zbyt efektownie ale za to pachnie i smakuje - paluszki lizac.

Tagi:

mięso kapusta