Kasiella

Kasiella

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Dary lasu w sosie śmietanowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczne danie który zachwyci każdego miłośnika grzybów z Naszych Polskich lasów.Danie smakuje wspaniale.Idealne do pieczeni,mięs,jako przystawka jak i dodatek do głównych dań.

Dary lasu w sosie śmietanowo-koperkowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dary lasu w sosie śmietanowo-koperkowym

Sos

Sposób przygotowania:

Dary lasu w sosie śmietanowo-koperkowym
Grzyby dokładnie oczyścić pod bieżącą wodą.Trzonki odciąć, większe kapelusze przekroić na pół. Grzyby wrzucamy na patelnię,czekamy aż puszczą soki,smażymy przez ok.20 minut co jakiś czas mieszając tak aby nie uszkodzić kapeluszy,gdy wody z grzybów będzie coraz mniej dodajemy masło i cebulkę,smażymy jeszcze przez ok.10 minut,dodajemy śmietanę oraz przyprawy,wszystko dokładnie ze sobą łączymy pod koniec wrzucamy świeży koperek. Potrawa to idealny dodatek do mięs (dziczyzna),pieczeni,smaczna przystawka jak i dodatek do dań. Smacznego!
Dary lasu w sosie śmietanowo-koperkowym
fot:Kasiella