Sposób przygotowania:
Delicja jabłkowa
Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,zagotować do gorących wsypać galaretki,zostawić do wystygnięcia.
Białka oddzielić od żóltek i ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać żółtka wymieszane z wodą,mąkę z proszkiem,zmiksować dodając ocet dla spulchnienia ciasta,upiec.
Gdy biszkopt ostygnie przekroić go wzdłóż z górnego ciasta wyciąć kółka szklanką.Na całe ciasto wyłożyć tężejące jabłka przykryć drugim ciastem do wyciętych otworów włożyć po łyżce jabłek przykryć kółkami.
Wszystkie produkty na polewę rozpuścić w rondelku nie gotować,polać ciasto wstawić do lodówki,aż stężeje.
Białka oddzielić od żóltek i ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać żółtka wymieszane z wodą,mąkę z proszkiem,zmiksować dodając ocet dla spulchnienia ciasta,upiec.
Gdy biszkopt ostygnie przekroić go wzdłóż z górnego ciasta wyciąć kółka szklanką.Na całe ciasto wyłożyć tężejące jabłka przykryć drugim ciastem do wyciętych otworów włożyć po łyżce jabłek przykryć kółkami.
Wszystkie produkty na polewę rozpuścić w rondelku nie gotować,polać ciasto wstawić do lodówki,aż stężeje.
eli_555
msewka
emanuela
emanuela
czarownica
Nie raz je robiłam wierz mi nigdy nie było gumowate a jabłka pycha!No cóż każdy ma prawo do własnego zdania!Pozdrawiam!
emanuela
czarownica
Cieszę się,że jednak smakowało...;-)