WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatna zupa jarzynowa gotowana bez mięsa.

Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa
Ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pasternak obieramy i myjemy. Marchew kroimy w półplasterki, a resztę warzyw w kostkę. Ziemniaki na większe kawałki. Zalewamy je wodą, solimy i gotujemy. Na kilku łyżkach oliwy z oliwek przesmażamy pokrojonego drobno pora i dodajemy do zupy. Kalafiora rozdzielamy na małe kawałki i wrzucamy do reszty. Posiekaną natkę z pietruszki i koperek dodajemy na koniec, gdy warzywa będą już miękkie. Wtedy dolewamy odrobinę słodkiej śmietany i doprawiamy pieprzem i pieprzem ziołowym.
Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa
Wszystkie warzywa obieramy i dokładnie myjemy.
Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa
Marchew kroimy na dosyć drobne półplasterki.
Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa
Pora kroimy drobno i podsmażamy na oliwie.
Delikatna bezmięsna zupa jarzynowa
Kalafiora dodajemy później, by różyczki się nierozgotowały.