kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

delikatna musaka z bakłażanów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

delikatny smak zapach przepyszna

delikatna musaka z bakłażanów

Składniki:

delikatna musaka z bakłażanów

 

Sposób przygotowania:

delikatna musaka z bakłażanów
bakłażany kroimy w cienkie paski, solimy i odstawiamy na ok pol godziny, następnie osuszamy i smażymy.
oddzielnie smażymy cebule i mięso. i doprawiamy dusimy aż mięso zmięknie, z białek ubijamy piane i mieszamy z zimnym mięsem.
do żaroodpornego naczynia okładamy:
polowe bakłażanów, mięso, bakłażany zalewamy śmietana z roztrzepanymi żółtkami.
piec w 200 stopniach.