sylwia19864

sylwia19864

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

delikatna zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

niezwkle delikatna i smaczna zupka :)

delikatna zupa kalafiorowa

Składniki:

delikatna zupa kalafiorowa

 

  • mięsko np udko z kurczaka
  • średnia główka kalafiora
  • 1 większa marchewka
  • 5 ziemniaków
  • niewielka pietruszka
  • garstka makaronu muszelki lub świderki
  • śmietana 12%- 2 łyżki
  • 2 kostki rosołowe warzywne lub drobiowe
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

delikatna zupa kalafiorowa
1. Udko gotujemy w wodzie, zbieramy szum 2. kalafiora rozdzielamy na małe różyczki 3. marchewkę i pietruszkę kroimy w drobną kostkę lub w cienkie półtalarki 4. ziemniaki kroimy w kostkę 5. kiedy mięsko będzie podgotowane dodajemy kalafiora, gotujemy ok 5 minut, dodajemy ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę, wrzucamy kostki rosołowe 6. Kiedy warzywka będą miękkie wrzucamy makaron i gotujemy aż zmięknie 7. doprawiamy solą i pieprzem 8. zaprawiamy śmietaną rozprowadzoną z zupą