Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Delikatna zupa szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

delikatna zupa szybka w wykonaniu

Delikatna zupa szparagowa

Składniki:

Delikatna zupa szparagowa

 

  • 1 kg szparagów
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 kostka bulionowa z kury rozpuszczona w 1,5 l wody
  • zrumienione na patelni grzanki
  • 0,5 łyżeczki skrystalizowanego cukru
  • szczypta pieprzu(sproszkowane chili)
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Delikatna zupa szparagowa
umyte i obrane szparagi włożyć do wrzącego bulionu doprawić szczyptą soli i gotować 12 minut ugotowane szparagi wyjąć na czystą ściereczkę i pokroić na dwu centymetrowe kawałki rozłożyć je na podgrzanych talerzach wraz z grzankami i natką doprawić pieprzem cukrem solą oraz świeżo zmielonym pieprzem zalać gorącym bulionem i podać do stału