Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszna zupka z fasolką szparagową, która na prawdę pysznie smakuje i polecam ją do przyrządzenia na najbliższy dzień.

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową

Składniki:

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową

Fasolka:

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową
Można użyć również zielonej fasolki szparagowej.

Jeśli zupę gotujemy z fasolki świeżej należy poobcinać od niej końce, umyć i przekroić na mniejsze kawałki.

Gotowanie:

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową
Fasolkę można wrzucić w tym samym czasie co resztę warzyw.

Ugotować wywar mięsny na mięsie z kurczaka. Mięso powinno się gotować z zielem angielskim i listkami laurowymi.
Do wywaru dodać obrane i pokrojone warzywa:ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, pora i fasolkę. Całość gotować do momentu aż warzywa będą miękkie.
Śmietanę wymieszać z niewielką ilością zimnej wody i połączyć z zupą. Dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku.