Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa Eli z fasolką szparagową
Fasolkę umyć,odsączyć i usunąć końcówki. Fasolkę pokroić w skośne kawałki. Kalafior umyć,odsączyć i podzielić na różyczki. Liści kalafiora nie wyrzucać tylko pokroić. Głąb kalafiora pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę. Warzywa obrać,umyć i pokroić w małą kostkę. Koperek i natkę pietruszki umyć,odsączyć i posiekać. Do garnka z czterema litrami wody włożyć umytą ćwiartkę kurczaka,dodać liście laurowe,ziele angielskie sól i zagotować. Do gotującego się wywaru dodać fasolkę liście i głąb kalafiora,jarzyny i pogotować 10 minut. Do zupy dodać ziemniaki,kalafior i gotować jeszcze 15 minut. Do zupy wsypywać kaszę manną,mieszając żeby nie porobiły się kluchy i gotować jeszcze minutę. Udko kurczaka wyjąć z zupy i obrać ze skóry i kości. Mięso pokroić i dodać do zupy. Do gotowej zupy dodać koperek i natkę pietruszki. Zupę doprawić maggi do smaku. Smacznego!
zbysiowa