femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Zupa z żółtej fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka, smaczna, prosta i pożywna zupa, która będzie smakować nawet największym niejadkom. Idealny pomysł na szybki obiad.

Zupa z żółtej fasolki szparagowej

Składniki:

Zupa z żółtej fasolki szparagowej

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z żółtej fasolki szparagowej
Do dużego garnka wlej wodę ( około 2 litry ). Wodę posól i doprowadź do wrzenia, następnie wrzuć porcję rosołową i gotuj na małym ogniu. Mięso gotuj do miękkości. Gdy będzie już będzie wyjmij je. Ziemniaki i marchewki obierz i umyj, a następnie pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do wywaru. Gotuj. Fasolkę ze słoika odcedź na durszlaku. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodaj fasolkę szparagową i posiekaną natkę pietruszki. Zupę zagotuj. Gotowe! Smacznego ;-)