Sposób przygotowania:
Delikatność śmietankowa
Przygotować niezbędne składniki na ciasto. Jaja sparzyć wrzątkiem, mąkę przesiać na drobnym sicie. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno w wysokim naczyniu, dodać następnie cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie dodać żółtka proszek do pieczenia i cały czas miksować. Wsypać przesiana mąkę i wymieszać dokładnie aby nie było grudek. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 200 stopni C przez około 30 minut. Piec do uzyskania złotego koloru biszkopta. Biszkopt podzielić na dwie równe części. Obie części skropić sokiem z jednej cytryny lub pomarańczy . Posmarować oba krążki biszkoptowe - uzyskane po przekrojeniu dowolnym dżemem lub marmoladą z jednej strony w moim przypadku to była marmolada różana. Według przepisu podanego na opakowaniu wykonać masę czekoladową i wyłożyć ją na wierzch biszkopta, rozsmarować dokładnie i przykryć drugim biszkoptem. Schłodzić śmietankę i ubić ją ze śmietanfixem na sztywno w razie konieczności można dosłodzić cukrem pudrem. Wyłożyć śmietankę ubitą na wierzch i na boki torta i równomiernie ją rozsmarować na powierzchni. Kilka łyżek ubitej śmietanki nałożyć do szprycy i udekorować tort wedle uznania. Dekorować kwiatkami listkami oraz koralikami z masy cukrowej.
Pyza