WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Delikatny rosół na polędwiczce wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny rosół wieprzowy na polędwiczce wieprzowej z dodatkiem marchewki, pietruszki, selera, pora i cebuli.

Delikatny rosół na polędwiczce wieprzowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Delikatny rosół na polędwiczce wieprzowej

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 2 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 mały por
  • 1 duża cebula
  • kostka rosołowa drobiowa
  • listek laurowy
  • 4 ziela angielskie
  • 10 ziaren pieprzu
  • sól

Sposób przygotowania:

Delikatny rosół na polędwiczce wieprzowej

ETAP 1:

Polędwiczkę wieprzową umyć, pokroić na 4 części i włożyć do garnka. Pietruszkę, marchewki i selera obrać, opłukać i włożyć do garnka z mięsem.

Pora dokładnie umyć, przekroić na pół włożyć do reszty składników. Wlać ok. 1,5 l. wody.

Cebulę obrać i opalić nad palnikiem gazowym. Włożyć do garnka. Włożyć listek, ziele angielskie i pieprz. Zagotować. Wrzucić kostkę rosołową i kilka gałązek natki pietruszki. Gotować ok. godziny.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem.

Delikatny rosół na polędwiczce wieprzowej
Rosół z polędwiczki po ugotowaniu i przecedzeniu
Delikatny rosół na polędwiczce wieprzowej
rosół polędwiczki wieprzowej po ugotowaniu w garnku
Delikatny rosół na polędwiczce wieprzowej
Mięso wieprzowe i warzywa zalane zimną wodą
Delikatny rosół na polędwiczce wieprzowej
pokrojona polędwiczka, pietruszka i seler włożone do garnka