Paulinka_Łódź

Paulinka_Łódź

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Delizia Italiana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealne danie na rozweselenie humoru, pobudzenia podniebienia oraz... przeniesienie się w krainę Włoch :)

Delizia Italiana

Składniki:

Delizia Italiana

 

  • 30 dag mięsa mielonego
  • 1 duża łyżka majonezu
  • 3-4 gałązki świeżej bazylii lub 2 łyżki suszonej
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 20 dag sera żółtego tartego
  • 1 opakowanie makaronu penne ( pióra )
  • Olej
  • Sól, pieprz
  • 2 kostki czosnku knorr

Sposób przygotowania:

Delizia Italiana
1. Makaron gotować na sposób al-dente z odrobiną oleju. 2. Na patelni podsmażyć mięso mielone wraz z pomidorami z puszki i kostkami czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Dusić całość ok 10 minut. 3. Jeżeli bazylia jest świeża - posiekać ją drobno. 4. Odcedzić makaron z wody, a następnie wsypać go do suchego garnka. 5. Do makaronu włożyć mięso z pomidorami z patelni ( wlać także sos z tego! ) 6. Dodać dwie łyżki bazylii lub posiekaną świeżą bazylię, łyżkę majonezu. 7. Całość posypać serem żółtym i wymieszać. 8. Podawać z odrobiną sera żółtego i bazylii.