Sposób przygotowania:
Deser a'la milky way
Pół szklanki śmietany przelać do garnka. Dodać do niej masło i cukier. Wszystko zagotować, cały czas mieszając. Płyn podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać połamaną na mniejsze kawałki białą czekoladę, dokładnie wymieszać, żeby wszystko się połączyło. Do drugiej części dodać mleczną czekoladę i kakao , dokładnie wymieszać. Obie masy ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, podzielić na pół. Każdą część bitej śmietany dodać do jednej części masy z czekoladą. Każdą masę dobrze wymieszać. Do każdej masy dodać po połowie mleka w proszku i ponownie dokładnie wymieszać. Gdyby któraś z mas wyszła rzadsza,dodać do niej trochę więcej mleka w proszku. Obie masy mają mieć tę samą gęstość. Do słoiczków lub miseczek wlewać na przemian po 1 lub 2 łyżki każdej z mas. Deser dobrze schłodzić w lodówce.