Sposób przygotowania:
Tort Milky Way
BISZKOPT : Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cały czas ubijać, dodawać żółtka i dalej ubijać. Powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, lekko mieszając. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką dużą tortownicę,. Piec ok. 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ostudzony biszkopt podzielić na 2 lub 3 części.
MASA : Mleko zagotować. Do połowy dodać pokrojone batoniki Milky Way i podgrzewać do rozpuszczenia. W drugiej połowie gorącego mleka rozpuścić żelatynę. Przestudzić. Połączyć ją ze śmietaną kremówką ubitą z cukrem. Wymieszać z masą batonikową. Krem wyłożyć na połowę biszkopta, przykryć drugą częścią. Wierzch polać polewą czekoladową i ozdobić batonikami Milky Way pokrojonymi na plasterki. Wstawić do lodówki. Torcik był taki smaczny, że zniknął w jeden dzień, a nawet szybciej ;))
SMACZNEGO :)
MASA : Mleko zagotować. Do połowy dodać pokrojone batoniki Milky Way i podgrzewać do rozpuszczenia. W drugiej połowie gorącego mleka rozpuścić żelatynę. Przestudzić. Połączyć ją ze śmietaną kremówką ubitą z cukrem. Wymieszać z masą batonikową. Krem wyłożyć na połowę biszkopta, przykryć drugą częścią. Wierzch polać polewą czekoladową i ozdobić batonikami Milky Way pokrojonymi na plasterki. Wstawić do lodówki. Torcik był taki smaczny, że zniknął w jeden dzień, a nawet szybciej ;))
SMACZNEGO :)
Dorcia