Sposób przygotowania:
Ciasto Milky Way 3
Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie do ubitej piany dodajemy porcjami cukier oraz po jednym żółtku, delikatnie miksujemy. Następnie, gdy masa będzie już puszysta, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ostrożnie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto wykładamy na dużą blachę i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy na pół. Masa: mleko gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie do gorącego mleka wsypujemy powoli mleko w proszku i ucieramy cały czas mikserem, aby powstała gładka masa. Następnie masę odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy porcjami zimną masę, ucieramy. Batoniki milky way kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do kremu, całość mieszamy łyżką. Następnie blachę wykładamy folią spożywczą. W tak przygotowanej blaszce umieszczamy jedną część biszkoptu, wykładamy krem i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Polewa: do garnka wlewamy 4 łyżki mleka i dodajemy połamaną czekoladę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Tak przygotowaną polewą polewamy wierzch ciasta i posypujemy kolorową posypką. Ciasto schładzamy w lodówce.