Sposób przygotowania:
Deser czekoladowo-orzechowy ze smażonymi bananamiETAP 1:

Na patelni z nieprzywierającym dnem rozgrzać olej kokosowy. Następnie dodać pokrojonego na plastry banana. Smażyć, aż owoce będą miękkie.
ETAP 2:

Zdjąć z ognia, przełożyć do pojemnika blendera, dodać kakao i mleko i zmiksować. Do ciepłego jeszcze kremu dodać czekoladę i mieszać do jej rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.
ETAP 3:

Orzechy przełożyć do blendera z ostrzami i zmielić. W połowie mielenia dodać serek homogenizowany , mleko i miód. Dokończyć miksowanie.
ETAP 4:

Herbatniki pokruszyć, ale niezbyt drobno. Na dno szklanek wyłożyć po łyżce herbatników. Następnie dodać krem czekoladowy a później orzechowy. Następnie wyłożyć kolejne warstwy i tej samej kolejności. Udekorować tartą czekoladą i orzechami. Podawać schłodzone.
Smacznego!