Sposób przygotowania:
Deser do kawy
Orzechy pistacjowe posiekać.
Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Do wrzącej wody włożyć jedno jajko, ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać masło, posiekać nożem.
Następnie dodać
cukier, sól, śmietanę, żółtko rozkruszyć palcami, zagnieść, ciasto schłodzić, rozwałkować na 3 mm, wyciąć gwiazdki. Piec 10 minut w 190 stop. Ozdobić polewą posypać orzeszkami.
Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Do wrzącej wody włożyć jedno jajko, ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać masło, posiekać nożem.
Następnie dodać
cukier, sól, śmietanę, żółtko rozkruszyć palcami, zagnieść, ciasto schłodzić, rozwałkować na 3 mm, wyciąć gwiazdki. Piec 10 minut w 190 stop. Ozdobić polewą posypać orzeszkami.