Sposób przygotowania:
Deser (mocno) truskawkowy
Z jogurtu odkładamy jedną łyżkę. Pozostały jogurt naturalny mieszamy z cukrem i sokiem truskawkowym.
Sok truskawkowy uzyskamy poprzez podgrzanie 200 g truskawek z 100 g cukru. W łyżce jogurtu rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy na małym ogniu.
Do masy jogurtowej dodajemy podgrzaną żelatynę. Mieszamy. Masę przelewamy do pucharków. Chłodzimy około dwie godziny w lodówce.
Sok truskawkowy uzyskamy poprzez podgrzanie 200 g truskawek z 100 g cukru. W łyżce jogurtu rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy na małym ogniu.
Do masy jogurtowej dodajemy podgrzaną żelatynę. Mieszamy. Masę przelewamy do pucharków. Chłodzimy około dwie godziny w lodówce.