Sposób przygotowania:
Deser na zimno o smaku czekoladowym
Przygotować wszystkie niezbędne składniki deseru. Galaretkę truskawkową i pomarańczową rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu, używając jednak mniejszej ilości wody. Schłodzić galaretki i włożyć do lodówki w celu stężenia. Żelatynę spożywczą namoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej, letniej wody, następnie rozpuścić we wrzątku żelatynę. Śmietanę schłodzoną miksować, dodając cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę ostudzoną dodać do śmietany i dalej całość miksować. Do okrągłej tortownicy wylać 1/3 ubitej śmietany, następnie galaretki pokroić w kostkę i poukładać na śmietanie. Pozostałą masę śmietanową podzielić na połowę, do jednej połowy dodać kawę lub kakao rozpuszczalną i zmiksować, do drugiej zaś kakao i też zmiksować. Na galaretki pokrojone np. w kostkę wyłożyć masę śmietanową z dodatkiem kawy, na końcu zaś wykładamy masę śmietanową z dodatkiem kakao. Posypać posypką czekoladową. Odstawić do lodówki w celu stężenia.