Sposób przygotowania:
Deser owocowy.
Żelatynę zalać zimną wodą,aby spęczniała,a morele zmiksować i połączyć z żelatyną i ubitymi białkami.Wylać do formy tężejący mus.
Schłodzić.Ubić żółtka z cukrem pudrem.Nie przerywając ubijania,
dolać wina oraz resztę żelatyny i połączyć z kremem.Schłodzić ponownie.Gdy zacznie tężeć,dodać pianę z 2 białek.Wylać krem na mus morelowy.Ochładzać z 3 godziny.Gotowy deser pokroić i udek-
-orować roztopioną czekoladą.Białko jaja ubić,maczać w nim winogrona oraz obtaczać w cukrze.
Schłodzić.Ubić żółtka z cukrem pudrem.Nie przerywając ubijania,
dolać wina oraz resztę żelatyny i połączyć z kremem.Schłodzić ponownie.Gdy zacznie tężeć,dodać pianę z 2 białek.Wylać krem na mus morelowy.Ochładzać z 3 godziny.Gotowy deser pokroić i udek-
-orować roztopioną czekoladą.Białko jaja ubić,maczać w nim winogrona oraz obtaczać w cukrze.