Sposób przygotowania:
Lodowo-owocowe orzeźwienie lata z grilla
Gruszki myję, przekrawam wzdłuż, skrapiam sokiem z cytryny i grilluje na grillu elektrycznym około 5 minut z dwóch stron. Do miski wlewam śmietanę schłodzoną i ubijam na sztywno.Do żelatyny dodaje 2 łyżki zimnej wody a następnie jak napęcznieje dodaje gorącą wodę i rozpuszczam. Jak ostygnie dodaje do śmietany razem z cukrem. Na talerzu szprycą wyciskam śmietanę i układam na niej różne kwiatki z owoców. Truskawki kroje na plastry i robię kwiatka .To samo ze śliwkami ścinam boki i układam w rozetę. Maliny dekoruje borówkami. Z winogrona nacinam listki i układam w kwiatka. Na zgrillowane gruszki układam 2 gałki lodów, dekoruje czarną porzeczką. 10 truskawek blenderuje i wylewam sos truskawkowy na talerz. Czekoladę rozpuszczam dodaje mleko i pokrojone truskawki 2 sztuki z szypułkami moczę w czekoladzie i układam na gruszce.
monikaT83
marietta