Sposób przygotowania:
Deser z truskawkami
Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek.Z białek ubić pianę z cukrem, żółtka wymieszać z wodą dodać do białek zmiksować, dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodać łyżeczkę octu.Wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.Piec ok.25 min.
Masa truskawkowa:
Truskawki zemleć w blenderze z cukrem.W szklance wrzącej wody rozpuścić galaretkę z żelatyną,zmiksować z truskawkami, kiedy zacznie tężeć wylać na wystudzony biszkopt.
Bita śmietana:
Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i przestudzić.Śmietanę ubić z cukrem dolać żelatynę i wylać na stężałą masę z truskawek.
Białka oddzielić od żółtek.Z białek ubić pianę z cukrem, żółtka wymieszać z wodą dodać do białek zmiksować, dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodać łyżeczkę octu.Wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.Piec ok.25 min.
Masa truskawkowa:
Truskawki zemleć w blenderze z cukrem.W szklance wrzącej wody rozpuścić galaretkę z żelatyną,zmiksować z truskawkami, kiedy zacznie tężeć wylać na wystudzony biszkopt.
Bita śmietana:
Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i przestudzić.Śmietanę ubić z cukrem dolać żelatynę i wylać na stężałą masę z truskawek.