gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Deserek przekładany

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Deserek przekładany robiony w mig z owocami

Deserek przekładany

Składniki:

Deserek przekładany

 

  • 1 śmietankę 30 do ubijania 500 ml
  • cukier
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 roladę o smaku truskawkowym
  • maliny lub truskawki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Deserek przekładany
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, po przygotowaniu odstawiamy na bok do przestudzenia. Między czasie Ubijamy dobrze schłodzoną bitą śmietanę z dodatkiem cukru, cukier dodajemy wg gustu. Gdy już mamy przygotowany budyń i bitą śmietanę przyżądzamy deserek. Do kuferków deserowych na dno układamy pokrojoną roladę, na to trochę budyniu, na budyń bitą śmietanę i na to owoce, na owoce znowu bitą śmietanę, budyń, bita śmietana i owoce. Kompozycja zależy od nas. I deserek mamy gotowy. Smacznego