Sposób przygotowania:
Deserowiec
Ze składników na ciasto czyli żółtka, margarynę, mąkę, proszek do pieczenia i oba cukry zagnieść i podzielić na 2 równe części. Ciasto wstawić do zamrażarki na czas przygotowywania masy. Następnie ze składników na masę, czyli serek homogenizowany wymieszać z budyniem na gładką masę. Na koniec ze składników na pianę białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania budyń. Truskawki umyć, obrać z szypułek i dobrze wysuszyć, a potem pokroić na połówki. Średnią formę lub tortownicę wysmarować tłuszczem, wysypać kaszą manną i wyłożyć na nią startą na tarce z dużymi oczkami jedną połówkę ciasta, potem wyłożyć połowę porcji truskawek, na truskawki wyłożyć masę serową, na masę serową pozostałe truskawki, potem rozłożyć pianę, a na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Piec około 60-90 minut w temperaturze 180°C. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
luna
Sarenka
Natala1210
misia53