Sposób przygotowania:
Desery z duszonymi jabłkami
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do rondla, wsypujemy łyżkę ksylitolu i dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
Płatki owsiane wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą w takiej ilości żeby przykryła tylko płatki, pozostawiamy do ostudzenia.
W szklankach układamy warstwę płatków owsianych, warstwę jogurtu i jabłek, posypujemy cynamonem.
Ponownie układamy porcję płatków owsianych, jogurtu, jabłek i posypujemy cynamonem.
Płatki owsiane wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą w takiej ilości żeby przykryła tylko płatki, pozostawiamy do ostudzenia.
W szklankach układamy warstwę płatków owsianych, warstwę jogurtu i jabłek, posypujemy cynamonem.
Ponownie układamy porcję płatków owsianych, jogurtu, jabłek i posypujemy cynamonem.