Sposób przygotowania:
Sernik waniliowy na herbatnikach
Biały ser zmielić albo użyć miałkiego twarogu sernikowego z wiaderka. Dodać cukier puder i utrzeć na gładką masę.
Dodać całe jajka i zmiksować tylko do połączenia i wyrównania konsystencji. Nie można miksować za długo, żeby nie wtłoczyć w masę serową dużej ilości powietrza.
Dosypać kaszę mannę, mąkę ryżową i budyń waniliowy - wymieszać szybko na najniższych obrotach miksera. Na koniec dodać olej i mleko. Wymieszać do połączenia.
Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia, dno wyłożyć kakaowymi herbatnikami i wylać masę serową.
Piec w temp. 160-170*C przez 40 minut.
Po upieczeniu dokładnie ostudzić i schłodzić.
Dodać całe jajka i zmiksować tylko do połączenia i wyrównania konsystencji. Nie można miksować za długo, żeby nie wtłoczyć w masę serową dużej ilości powietrza.
Dosypać kaszę mannę, mąkę ryżową i budyń waniliowy - wymieszać szybko na najniższych obrotach miksera. Na koniec dodać olej i mleko. Wymieszać do połączenia.
Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia, dno wyłożyć kakaowymi herbatnikami i wylać masę serową.
Piec w temp. 160-170*C przez 40 minut.
Po upieczeniu dokładnie ostudzić i schłodzić.