lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Devolay z serem i powidłami śliwkowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mieszaliście kiedyś smaki, lekko słone i słodkie? Ja tak i jestem z tego bardzo zadowolona. Pyszne smaki, moje kubki smakowe są zadowolone .

Devolay z serem i powidłami śliwkowymi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Devolay z serem i powidłami śliwkowymi

 

  • pierś z kurczaka 3 połówki ( 6 szt wychodzi )

 

  • ser 6 plastrów

 

  • powidła śliwkowe

 

  • seler marynowany

 

  • sałatka z czerwonej kapusty marynowana

 

  • Dodatkowo:

 

  • jaja 2 szt

 

 

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Devolay z serem i powidłami śliwkowymi
Pierś myjemy kroimy każdą połówkę w poprzek. Tłuczkiem lekko roztłuc . Delikatnie solimy i pieprzymy , kładziemy plaster sera i łyżeczkę powideł śliwkowych. Zwijamy devolay maczamy w roztrzepanym jaju i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oliwie z oliwek i dusimy koło 30- 40 minut . Na talerz wykładamy surówkę z czerwonej kapusty na to wykładamy marynowany seler . Gorące devolay wykładamy na talerz z surówka i podajemy .
Devolay z serem i powidłami śliwkowymi
Pierś myjemy kroimy każdą połówkę w poprzek. Tłuczkiem lekko roztłuc .