buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 71]

Devolay z piersi krczaka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

O! właśnie zróbcie sobie to na obiad .Polecam.

Devolay z piersi krczaka

Składniki:

Devolay z piersi krczaka

 

  • 4 duże piersi kurczaka
  • 1/2 kostki masła
  • 8dag.szynki konserwowej
  • 8dag.sera żółtego
  • 1 mały serek topiony o smaku szynki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
  • sól,pieprz do smaku
  • mąka,jaja,bułka tarta do panierki

 

Sposób przygotowania:

Devolay z piersi krczaka
Masło trzemy w misce z serkiem na jednolitą masę.Do masła dodajemy pokrojoną w paski szynkę i ser żółty,oraz posiekaną zieloną pietruszkę,delikatnie doprawiamy,mieszamy.Filety płuczemy luzujemy z niepotrzebnych błon i kroimy wzdłuż na pół.Pokrojone filety rozbijamy tłuczkiem do mięs na duży płat tak aby nie zrobić w mięsie dziur.Solimy,pieprzymy na mięso nakładamy na środek farsz ,zwijamy formując devolay.Panierujemy w mące jajku i bułce tartej.Smażymy na głębokim oleju na złoto-brązowy kolor.Można podać z ziemniakami tłuczonymi,lub frytkami,oraz surówkami.Smacznego.