Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Devolay z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Devolay z serem. Bardzo szybkie danie.

Devolay z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Devolay z serem

 

Sposób przygotowania:

Devolay z serem
Płaty piersi rozkroić, rozbić delikatnie tłuczkiem, popruszyć z obu stron jarzynką. Na każdym położyć paseczek masła i żółtego sera. Zwijać w bulony, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem lub ziemniakami i dowolną surówką.
Devolay z serem
Rozbite płaty posypać jarzynką. Na środek kładziemy masło i ser.
Devolay z serem
Zwijamy w rulony, obtaczamy delikatnie w bułce.
Devolay z serem
Naczynia po devolayach myjemy w płynie Fairy o zapachu cytryny :)