lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Devolaje z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Robiłam je na komunię córki bardzo smaczne i praktyczne.

Devolaje z serem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Devolaje z serem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Devolaje z serem i pieczarkami
Pierś myjemy kroimy na plastry jak ja to mówię, lekko tłuczkiem tłuczemy doprawiamy solą, pieprzem i papryką czerwoną mieloną. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i smażymy na patelni z odrobina oliwy doprawiamy sola pieprzem i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylia przekładamy po usmażeniu na talerz .Na każdy plaster piersi kładziemy ser pieczarki wcześniej usmażone ostudzone i słupek ogórka kiszonego. Zawijamy maczamy w jaku obtaczamy w bułce tartej. Smażymy do zarumienienia z obu stron a potem podlewamy wodą i dusimy ( uwielbiam ser który wypływa z dewolaja jak to wiadomo trzeba spróbować czy dobre i z chęcią go zjadam ) zduszeniem wychodzi mi koło 1 godzinki :)
Devolaje z serem i pieczarkami
smazymy pieczarki w plasterkach doprawiamy do smaku
Devolaje z serem i pieczarkami
Pierś kroimy na plastry tłuczemy i doprawiamy
Devolaje z serem i pieczarkami
Na plaster piersi kładziemy ser pieczarki usmażone i słupek ogórka kiszonego
Devolaje z serem i pieczarkami
Zwijamy roladki maczamy w jajku i bulce tartej formujemy devolaje i smażymy