Sposób przygotowania:
Diabelskie udka w papryce
Chili przepołowić, oczyścić z nasion, drobno pokroić. Czosnek obrać, posiekać. 1/3 szklanki oleju, sok z cytryny, chili, czosnek i przyprawę do zup wymieszać. Marynatę przyprawić pieprzem, ostrą papryką, vegetą i odrobiną solą. Udka włożyć do miski, zalać marynatą, odstawić na l2godzin. Mięso osączyć, ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, piec 30 minut w temp. 180°C. Po 15 minutach przekręcić na drugą stronę. Papryki umyć, oczyścić z nasion. Połowę pokroić w kostkę, resztę w paseczki. Cebulę obrać, posiekać. Keczup wymieszać z bulionem. Olej rozgrzać na patelni, zrumienić cebulę. Dodać paprykę, wlać 2 łyżki marynaty i bulion z keczupem. Sos zagotować, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Udka wyjąć, polać sosem, po czym podpiec jeszcze 5 minut. Porcja 145 kalorii.