Sposób przygotowania:
Diabollo pierogollo
Do dużej miski wsypujemy mąkę oraz sól. W środku robimy zagłębienie i wbijamy jajko. Wlewamy stopniowo wodę wyrabiając ciasto. Na końcu dolewamy oliwę. Ciasto zgniatamy około 10 minut. Następnie cienko rozwałkowujemy i szklanką odciskamy kółeczka. Mięso mielone przyprawiamy papryką słodką oraz solą. Smażymy na patelni. Podczas smażenia mięso możemy zalać odrobiną marynaty z papryczek jalapeno. Marynowane papryczki jalapeno drobno kroimy. Gdy płyny z patelni wyparują dodajemy pokrojone papryczki (suszoną i marynowaną), chwilę smażymy i wyłączamy ogień. Ostygły farsz nakładamy na przygotowane ciasto pierogowe i zalepiamy. Gotujemy w lekko osolonej przefiltrowanej wodzie do miękkości pierogów, kilka minut. Podajemy okraszone boczkiem lub/i cebulką. Smacznego.
Sarenka
pacpaw
Jak dodam śmietnę lub jogurt też mogę takie pierogi zamrażać? Wypróbuję następnym razem :o)