Sposób przygotowania:
Diabolo picadillo tortillas
Cebulę szatkujemy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Rumienimy cebulę. Dodajemy pieprz czosnkowy i chili mielone. Chwilkę smażymy. W międzyczasie wołowinę bardzo drobno szatkujemy (lub mielimy) wraz z czosnkiem, kolendrą, kminem rzymskim oraz papryczką chili suszoną. Tak przygotowaną masę mięsną dodajemy do smażącej się cebuli. Mieszamy dokładnie, aby mięso się nam nie grudkowało. Gdy zbrązowieje dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną wraz przecierem. Chwilkę smażymy i wlewamy bulion zrobiony z kostki rozpuszczonej w ciepłej wodzie. Zmniejszamy ogień i smażymy ciągle mieszając około 30 minut odparowując wodę. Na ostatnie 10 minut dodajemy fasolkę czerwoną. Sos powinien być mocno gęsty, praktycznie bez „wody”. Na koniec dodajemy poszatkowaną bazylię, mieszamy i odstawiamy na bok. Tortillę podgrzewamy na suchej patelni grillowej. Następnie na połowie placka wykładamy diabelnie mocno pikantne picadillo i składamy po połowie. Smacznego.